26 Eylül 2011 Pazartesi

Fanus ile balık bakımı (Japon,Beta)


Akvaryum kurmak ve bakımı ile uğraşmak için vaktiniz yok ve küçük bir fanus ile çalışma masanızı veya sehpanızın üstünü süslemek istiyorsanız harika balıklar ve faanus çeşitleri sizleri bekliyor. 

Fanusta balık beslemek akvaryum bakımından biraz daha farklı. Çünkü fanuslarda balıklar için olmazsa olmaz olan hava motoru yok. Bu yüzden de balıkların ölme şansları çok yüksek. Fanuslarda bakılacak balık türleri aslında bellidir. Fanus balığı olarakta adlandırılan beta cinsi balıklara bakmanız balığınızın hava yüzünden ölme riskini tamamen ortadan kaldırıyor. Çünkü plastik bardaklarda bile yaşayabilen bu balık türüne bakmak çok kolay. Bunun yanı sıra faanuslarda sıklıkla tercih edilen japon balıkları ise görüntü açısından hoş olabilir.

Fanusu aldıktan sonra yapmanız gerekenler:

Bir adet fanus, süsler, yem ve balığınızı aldıktan sonra fanusa koyacağınız su çok önemlidir. Minumum bir gün bekletilmiş bir su tercih etmelisiniz. Dinlenmiş su diye tabir edilen bu su balıklarınız için en iyi seçim olacaktır. Çeşmeden direk gelen suyu koyarsanız balıklarınız ölecektir. Bu yüzden çeşmeden de olsa en az bir gün bekletilmiş suya balıklarınızı koyabilirsiniz. Eğer bekletilmiş suyunuz yoksa evinizde bulunan damacana sulardan koyabilirsiniz, bu sular en az bir gün beklemiş olacaktır.

Fanustaki suyu kaç günde bir değiştirmek gerekir:

Fanusunuzu pislendikçe temizlemeniz yeterli olacaktır. Su bulanıklaşmaya başladığında değiştirmeniz yeterlidir. Yeni koyacağınız suda dinlenmiş olmalıdır. Dikkat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder